Podjetje


Podjetje Teleray d.o.o. je bilo ustanovljeno v letu 1990 in je postalo distributer družbe Nokia Corporation za Slovenijo že od same ustanovitve. Naše poslanstvo so mobilne komunikacije in svojim strankam po Sloveniji dostavljamo izdelke priznane blagovne znamke Nokia. Začetki segajo v obdobje pred prihodom mobilne telefonije v Slovenijo. Podjetje Teleray d.o.o. je bilo prvo na področju Slovenije in takratne Jugoslavije, ki je ponudilo radijski osebni klic Radio Paging s svojo lastno opremo na radijskih oddajnikih RTV Slovenije in ponudbo Nokia paging naprav končnim uporabnikom.

Sledilo je novo obdobje s prihodom NMT omrežja in prvimi Nokia mobilnimi napravami, ki so omogočale mobilno govorno komunikacijo Nokia NMT 450 in NMT550. Razvoj na področju mobilne telefonije v Sloveniji je bliskovito sledil svetovnemu razvoju in prihodu GSM omrežja. Nokia se je uveljavila, kot vodilni proizvajalec GSM mobilnih telefonov in ponudilo svoje izdelke tudi slovenskemu trgu. Razvoj se je nadaljeval s prihodom podatkovnega prenosa EDGE, 3G ali UMTS omrežja in aparatov, podpore za video klic, 4G omrežja, obdobja Windows Phone aparatov in prodaje izdelave mobilnih aparatov podjetju Microsoft. V letu 2017 se na trg ponovno vračajo aparati pod blagovno znamko NOKIA in to aparati na tipke kot pametni aparati s čistim Android operacijskim sistemom. Novi aparati Nokia3, Nokia 5 in Nokia 6 bodo kmalu na voljo.

zgodovina telefonov

Zavedali smo se pomena servisne dejavnosti in za svoje uporabnike smo že v letu 1990 začeli s servisiranjem paging naprav in kasneje mobilnih telefonov NMT, leta 1996 se je servis nadgradili tudi za servisiranje mobilnih naprav generacije GSM, saj je bila mobilna telefonija takrat v hitrem porastu. Od leta 2004 servisiramo mobilnike UMTS, aparate tretje generacije mobilne telefonije. Zaradi hitrega porasta prodaje aparatov Nokia smo se v letu 2006 odločili ločiti prodajne in servisne dejavnosti v podjetju Teleray d.o.o. Ustanovili smo hčerinsko podjetje Teleray Servis d.o.o., ki je prevzelo servisno dejavnost. Leto ustanovitve se sovpada z novi prostori za servisno dejavnost, ki se raztezajo na 800m² ustrezno urejenih prostorov.

V letu 2017 je podjetje Teleray d.o.o. je postalo del podjetja TCCM s.r.o. iz Prage in nadaljujemo zastopanje blagovnih znamk Nokia ter Cat na slovenskem trgu.

Teleray Servis d.o.o. je v letu 2017 postalo del podjetja EMONAGRAM POSLOVNE REŠITVE D.O.O. in nadaljuje servisno dejavnost popravila mobilnih naprav.VAS ZANIMA VEČ ALI POTREBUJETE DODATNE INFORMACIJE?   Pišite nam na prodaja@teleray.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem času.
© 2014, Teleray d.o.o., Vse pravice pridržane
Pogoji uporabe / Avtorji
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?