Lumia - nasveti


1. Posodobite vaš Lumia aparat
Za optimalno delovanje vašega aparata Lumia predlagamo, da le tega redno posodabljate na zadnjo programsko verzijo. To lahko storite v meniju Nastavitve - posodobitve - preveri ali so na voljo posodobitve. Uporabite WiFi povezavo, saj gre lahko za prenos večje datoteke.

2. Ustvarite Microsoft račun

Najlažje to storite na računalniku, lahko pa tudi na aparatu Lumia:

- v brskalnik google vtipkajte windows live in izberite prvo ponujeno možnost: Windowslive Hotmail - Microsoft

- izberite »Prijavite se zdaj«

- izpolnite potrebne podatke, pazite pri letnici rojstva, če boste želeli kasneje nalagati kakšne aplikacije morate biti starejši od 18 let

- v kolikor kreirate vaš račun na aparatu, izberite meni -> nastavitve -> e-pošta+računi -> dodaj račun -> izberite Outlook.com

- zapišite si na novo ustvarjen e-mail in geslo, da boste lahko tudi kasneje dostopali do računa!


3. Prenos podatkov iz vašega starega aparata na aparat Lumia

- na starem aparatu vklopite bluetooth povezavo

- na aparatu Lumia vklopite aplikacijo »Prenos podatkov/Transfer my data«. Nato v tej aplikaciji vklopite bluetooth in seznanite Lumia aparat z vašim starim aparatom

- od posameznega aparata je odvisno katere podatke boste lahko prenesli (imenik, fotografije, SMS,...).


4. Sinhronizacija aparata Lumia z ustvarjenim Microsoft računom

Obvezno preverite, da sta datum in ura v aparatu pravilno nastavljena in vklopite WiFi povezavo.

V aparatu Lumia izberite:

- nastavitve - > e-pošta+računi -> dodaj račun -> Microsoftov račun

- potrdite naprej, vpišete vaš Microsoftov e-mail in geslo, vpis

- vpraša vas: Želite varnostno kopirati svoje podatke? Da se izognete stroškom prenosa podatkov izberite NE zdaj !

- Te nastavitve lahko naknadno spremenite v meniju: nastavitve -> varnostno kopiranje. Sedaj se vam bo samodejno sinhroniziral imenik in koledar. Lahko pa to storite tudi ročno.

- ROČNO sinhronizacijo Microsoftovega računa naredite tako, da izberete nastavite -> e pošta+računi, nato pridržite vaš Microsoftov račun, da se odpre okence in izberite sinhroniziraj. Na ta način ste sinhronizirali IMENIK in KOLEDAR.


5. Shranjevanje Fotografij

- Pojdite v fotografije -> desno spodaj odprite podmeni -> nastavitve -> samodejno nalaganje -> OneDrive/SkyDrive - izberite opcijo: fotografije –> najboljša kakovost (potrebujete WiFi), videoposnetki -> najboljša kakovost (potrebujete WiFi).

- Te nastavitve pomenijo, da se bodo fotografije in videoposnetki prenašali le, kadar boste imeli vklopljeno povezavo WiFi.

- Na ta način se bodo v OneDrive shranjevale fotografije in videoposnetki zajeti v aparat od tega trenutka naprej!

- Starejše fotografije je potrebno na računalnik prenesti prek USB kabla, ki ste ga prejeli v prodajnem kompletu ali označiti v aparatu in prenesti v OneDrive. Aparat preko USB kabla povežite z računalnikom, počakajte nekaj trenutkov, da se aparat inštalira. Nato pojdite v moj računalnik in med prenosnimi napravami, se vam bo pojavila ikona Windows Phone.

- Oprete Windows phone -> Phone -> Pictures -> Camera roll. Iz te mape nato kopirate fotografije in video posnetke na vaš računalnik.


6. Nastavitev melodije zvonjenja na aparatu Lumia:

To lahko storite na dva načina:

- Če imate želeno pesem že na aparatu, iz trgovine z aplikacijami prenesete aplikacijo RINGTONE MAKER, ter v njej uredite pesem (obrežete na želeno dolžino) in jo nastavite za melodijo zvonenja.

- Če imate želeno pesem še na osebnem računalniku, telefon povežete z računalnikom preko USB kabla, in kopirate pesem v aparat: Windows Phone -> Phone -> Ringtones. Nato v nastavitvah nastavite to pesem za melodijo zvonenja. Lahko pa pesem kopirate v mapo Windows Phone -> Phone -> Music in nato melodijo zvonenja uredite z programom RINGTONE MAKER.


7. MMS ne delujejo

Za pošiljanje in prejemanje večpredstavnostnih sporočil (MMS), mora biti na aparatu vklopljena podatkovna povezava: nastavitve -> mobilno omrežje+SIM -> podatkovna povezava - vklopite.


Za dodatne nasvete in pomoč se lahko obrnete na spletno stran: http://www.windowsphone.com/sl-si/how-to/wp8

VAS ZANIMA VEČ ALI POTREBUJETE DODATNE INFORMACIJE?   Pišite nam na prodaja@teleray.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem času.
© 2014, Teleray d.o.o., Vse pravice pridržane
Pogoji uporabe / Avtorji
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?